Téma diskuse

Prosím o radu na dobře pečící troubu (sporák)

Mám přes 20 roků starý sporák Mora. Je docela zachovalý, ale usoudila jsem, že bych si už asi zasloužila nový Úsmev . Trouba mě občas zlobí a peče z jedné strany víc a z druhé míň. Volila bych zase asi sporák Mora, ale nechám si od vás, děvčata poradit. Chtěla bych už s horkovzdušnou troubou, proto jsem vás chtěla, děvčata, poprosit o rady a názory. Chtěla jsem se zeptat, jestli troubu využíváte na pečení více plechů najednou a jak se vám to osvědčilo, jestli jsou všechny plechy dobře upečené.Předem moc díky za rady BozkávamBozkávamSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Fórum: 

Milá Lenko, pečeme v horkovzdušné troubě již několik let. Museli jsme si nechat předělat elektriku na silnější. Vyplatilo se to ! Pečeme dva plechy najednou, je to rychlejší. Jen bych poradila- menší kousky dospod, větší nahoru.Větší kousky někdy v dolením posazení dělaly bouličky. Asi to je v rozložení toho horkého vzduchu. Nevím, ale takto jsme to vyřešili a nemáme problém. Talíře pečeme až úplně dole a nakonec chviličku nahoře pro barvu. SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Věruško, děkuji Ti za rady BozkávamSlnko

Ahoj Leni,
já mám elektrickou troubu kterou mohu přepnout na horkovzdušnou - takto peču nejvíc koláče, bábovky a také právě perníčky. Mám pocit, že se tím teplo lépe rozloží a nepřipaluje si mi to co je uprostřed Úsmev Přiznám se, že peču po jednom plechu. Jednak mám jen tři plechy a tak nějak už mám tu práci rozloženou, že než se jeden upeče, mam připravený druhý plech a tak je točím dokola a jsem stále v jednom kole a vyhovuje mi to. No možná až si přečtu příspěvky ostatních, změním způsob pečení na víc plechů najednou Mrkám

Když mi dojdou plechy, dávám perníky na pečící papír a potom přetáhnu na plech i s tím papírem. Mám jinak plechů dost. Máme už několikátá kamna a z každých jsem si nechala plechy i od rodičů, když jim vyměňovali kamna. Přesto když pečeme velké tvary plechy dojdou. Také máme dřevěné desky na které ty pečící papíry dáme a krásně se to z nich stahuje na plechy. Pečeme dva plechy najednou, talíře úplně na dně a pak chviličku nahoře. Je to rychlé proti starému sporáku. ÚsmevÚsmevÚsmev


Back to Top