Téma diskuse

Falešný marcipán na vyválení

Dobrý den,
vy jste tady takové zkušené pekařky a zdobičky,prosím vás,mohly by jste mi poradit pořádné těsto na nepravý marcipán?Ale chci takové,aby se dalo vyválet,já mám jedno,ale vždy se s ním tolik natrápím,hodně lepí,furt něčeho přidávám a pak mi přijde,že to těsto už ani není jako marcipán..
Potřebuji tedy na vyválení a vykrájení formičkou.
To moje mám z másla,cukru a sušeného mléka,kapky mandl.tresti..ale prostě lepí a nejde vyválet.
Děkuji předem za odezvy. Hambím sa

Fórum: 

Na dorty dělám salkový marcipán , postup mám tady http://celkav.rajce.idnes.cz/Dorty_-_postupy/
nebo když to zkrátím - naliju salko do mísy, prosiju hrst moučkového cukru a větší polovinu sušeného mléka, prohnětu nejdřív měchačkou, pak na vále.
Tenhle marcipán dost rychle tuhne, je třeba ho častěji nahřívat v mikrovlnce, ale pracuje se mi s ním výborně a všem chutná.Nebo koukni vedle na dorty a najdi si tam vyzkoušené recepty. Kvietok

Díky!
Zatím se na PERNÍKÁCH jaksi špatně orientuju,musím zjistit,jak to tu funguje a jak co najít.. odkaz mi pomůže,bezva! Slnko


Back to Top