Téma diskuse

Pomůcky

Ahoj holky,jen mě tak napadlo,že vám sem vložím odkaz na velmi levné pomůcky(všehochuť).Pokud tedy nejsem opozdilec a vy už to všechny znáte.Jsou to sice některé výrobky MADE IN CHINA,ale na kvalitě to nijak neubralo. Slnko Simona
http://cukrarske-pomucky.cz/

Fórum: 

P.S. Mají nabídku také na mimibazaru. Úsmev

já jsem až tenhle měsíc narazila u větnamců poprvé na cukrářské pomůcky a byla jsem unešena.TEN ROZDÍL V CENĚ!!Takže za každý takový odkaz dík! Kvietok

Jsou tam supr věci. Máničko a nejsi z Brna? Kdyby jo, tak napiš u kterých větnamců. Dík Mila. BozkávamBozkávam

Ahojky děvčata, mohu tento odkaz jenom doporučit. Jsou to opravdu neporovnatelné ceny a co se týká přístupu paní Kamily, tak úžasný. Již jsem si tam objednávala 2x a v neděli (víkend)objednávka a v úterý už doma. Přeji Vám hodně úspěchů v perníčkování a těším se na překrásná dílka velikonoční. KvietokSlnkoKvietok Také vám přeji "slunce v duši" SlnkoSlnkoSlnkoSlnkoSlnko

Z BRNA NEJSEM.A těch věciček jsem našla poskrovnu-ale třeba sadu vypichovačů/3různě velké listy např.na vinou révu nebo chmel atd..za 45kč!!Fakt jsem valila oči z důlku. Áno

Pani Kamilku mohu jenom doporučit.Je velice vstřícná a ochotná.Také jsem u ní objednávala a do dvou dnu jsem balíček měla doma. ÁnoÁno

Děvčata, porad'te mi někdo. Koupila jsem si poprvé královskou glazuru na zdobení perníčků a ona se mi asi po třech dnech začala drolit a odpadávat. nevíte, co dělám špatně? Jsem z toho nešt'astná. Plačem

Já mám také královskou glazuru,ale nemám odvahu s ní dělat.Ale musím to zkusit.Mám tady napsané,že mícháme 100g glazury a 14g vody.Podle hustoty přidáme vodu nebo glazuru.Kdysi byl tady na to dotaz,tak jsem si to napsala,ale ještě nevyzkoušela. Áno

S královskou glazurou mám úplně stejné zkušenosti, takže jsem se vrátila opět ke klasice a abych jí nemusela vyhazovat, pokaždé přihodím do bílkové jednu lžíci královské, ona to alespoň hezky vybělí. Úsmev Ani na glazování není dobrá, jelikož se vůbec neleskne. Jinak 14g vody je dost málo, je to pak tuhé jako modelína.

Já si zkusím nazdobit pár perníčku pro sebe a uvidím.Jak se říká:Chybama se člověk učí.Tak at se Vám holky daří.Máte tady krásné perníčky. TlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁno

Díky za odpovědi. Já jsem ted' namíchala královskou glazuru podle oka, vlastně skoro našlehala v tom těžkém robotu, až byla hustá tak, že když jí naberu lžící a otočím, neteče a nespadne. Ted' se mi zdá, že by to mělo držet. Uvidím za dva, tři dny a dám vědět. SrdceKvietok

Já používám královskou glazuru od před vánoc. Míchám si 250g glazury a 40g studené vody a potom podle potřeby ještě po kapkách dořeďuji. Nic mi zatím neopadalo. Neleskne se jako bílková poleva vyglazovaná z trouby, ale spíš se třpytí jako sníh. Stále ale také sbírám zkušenosti.

S královskou zdobím asi od května. Je fakt, že se s tím musí člověk trochu poprat, ale za ty nervy, které si ušetřím, když se mi neucpává špička, mi to stojí (giggle). Musí se vystihnout hustota, protože když je poleva hustší, zůstane trochu nad povrchem, tak to samozřejmě opadá. Já mám největší problém s těmi nejtenšími linkami. Rychle vyschnou a potom někdy opadávají. Dá se tomu předejít tím, že hotový perníček, hned po zaschnutí, dám do sáčku nebo si rozpracované dávám do plastových kempingových boxů, ty jsou skvělé. Drží si to svojí vlhkost a je to v pořádku. Ale je zase fakt, že ten velký vánoční svícen s pergamanem, mám od vánoc v obyváku, nezabalený, protože jsme v něm zapalovali svíčky, a nádherně drží, nic nepadá. To, že se mi poleva neleskne při glazování, mi ani tak nevadí, většinou ještě zdobím navrch a tak mi to skoro vyhovuje. Horší jsou bublinky. Ale tam to chce asi jen dodržet tu vysokou rychlost při míchání řídké polevy, jen nedopadněte jako já na obrázku Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe . Takže to jsou mé zkušenosti. Určitě nebude glazura vyhovovat všem, ale dokud bude na trhu práškový cukr takový jako je teď, tak já asi budu zdobit glazurou Mrkám Třeba jinde seženete lepší cukr, ale já bohužel na lepší nenarazila.

Libu, moc díky za rady. Já, když dořeďovala polevu na řidší, tak už jsem míchala jen lžičkou, tak možná proto tam mívám tolik bublinek Smútok . Musím to teda vyzkoušet šlehačem na ty nejrychlejší obrátky Mrkám . Ještě jednou Ti moc díky Hambím saBozkávamBozkávamSrdceObjímamKvietokSlnko

Ještě se zkusím zeptat paní Monaco, jestli s tím nemají nějaké zkušenosti ve firmě oni. Jen vydrž, mám to teď trochu našlápnuté Smútok

TlieskamKvietokTlieskam Tak už na tom týden pracuji, začala jsem královskou glazuru míchat podle oka v tom mohutném robotu, co je na šlehání, míchání a hnětení těsta, dávám tam nástavec na míchání a dám to na vysoké obrátky na 2 minuty. Vypadá to, že se to povedlo pokaždé, zatím mi to neodpadává a už jsem nazdobila spoustu perníčků. Zjistila jsem, že to musí být tak "namíchané, aby to jako nabylo na hmotě, ale ne moc řídké (to potom teče) a ani moc husté. "Mřížky" nesmí být ve vzduchu, jinak odpadnou, ani jiné linky. Zatím to vypadá slibně. Uvítám jakékoli nové komentáře - zkušenosti. Hodně štěstí všem.

Já sice mám koupenou královskou glazuru, ale leží zatím v kredenci. Ale co se týče bublin, používám při bílkovce jeden trik a to, že když leji polevu do sáčku, tak pěkně pomaličky a tenkým pramínkem. Nezmiznou všechny bubliny, sem tam se nějaká najde ale málo. Na toto přišla moje sestra a ono to kupodivu funguje. SlnkoSlnkoSlnko


Back to Top