Téma diskuse

ta nádherná dílka

Já jsem se přihlásila i k Vám na perníčky a jsem jak v jiříkově vidění.Vždycky jsem měla za to,že se perník hodí na vánoce,popř.na velikonoce a ted toto (clap).Tady je to vlastně jako v dortech,dá se vykouzlit snad i nemožné PrekvapeniePrekvapenie :-O.Tak jsem uplně nadšená.Jenže se budu asi sem tam blbě ptát (giggle)i když vím,že jako u dortu musím hodně vyčíst z Vašich rad a diskusí.Ty ruzné kazetky,to je nádhera,na to si asi je potřeba vyrobit vlastní papírovou šablonku nebo jsou nějaké pomucky i na perníky?Srdce jsem vyčetla od Perníkářky ;-),že se peče na formě.Asi první blbá otázka Chichocem sa a ta druhá,když je perníček jako dárek,třeba do školky nebo k naroz.a ruzně,tak jestli je jako určený k jídlu,no jako jak je moc měkký,když není zabalený nebo se dává k dekoraci nebo máte speciální těsta?Já pokud jsou jen tak,ztvrdnou a nedají se jíst.Jestli se ptám hodně hloupě,tak se nezlobte.Ale máte prostě nádherná dílka ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoHambím saHambím saHambím saTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSrdce (heart).

Fórum: 

Ivo, jasně, že perníček je určený k jídlu. Dekorativní nebo dekrační je nazýváno kvůli hygieně, protože né všichni mají výrobnu. Takže já pracuju s potravinářksýma barvama stejně jako hmotama a pomůcky jsou stejné jako k dortování. Musíš si najít takové těsto, které není příliš měkké a které nebude tvrdé ani po namalování. Srdsíčka na kazety vykrajuju dortovou formou a různě. Když se mi něco líbí a není na to forma, udělám šablonu z papíru a vykrojím podle ní nožem. Jasně, že sháním různá zajímavá a nová vykrajovátka, ale těch je na trhu fak hodně. No a receptů na perníčky tady v diskuzích najdeš hodně. Prostě musíš si najít to svoje. To máme každá. Našli jsme si recept, vychytaly mouchy a udělali podle sebe. Tak ať se Ti daří a klidně se ptej. SlnkoBozkávam

Danuš děkuji za odpovědi,asi tak jsem si to i myslela.Dělám perníčky jen na vánoce na velikonoce někdy,zkouším těsta a nakonec dělám stejně to jedno osvědčené,ale musím pak mít ty perníčky venku v krabici jinak jsou jak beton.Začnu se tomu víc věnovat,dorty nepeču až tak často a pak mi to tvoření chybí.Tak jsem ráda,že se i ty perníčky dají vlastně dělat a věnovat po celý rok,jako ten dort a tak mužu trénovat,Základy mám,přece jen to člověk musí v sobě mít,třeba do mě by nikdo nenahustil ani notu,ale do ruční práce se vcítím.Ale to co tady předvádíte je neskutečně krásné.A tu polevu,tuším královskou glazuru,děláš z ní nebo s domácí? BozkávamBozkávamHambím saHambím sa

Ivo, já mám polevu svou, klasickou. To v poslední době se o královské glazuře furt mluví. Taky jsem jí koupila, ale ještě nezkoušela, nějak mám furt poruce prostě tu svojí. Navíc se perníček dost prodraží to glazurou a bílkovka tak není drahá. Slnko

Taky si myslím,že je to zbytečný,ta bílkovka nedá tolik práce,to s domácím marcošem se našulichám víc (giggle).Děkuji za rady a ochotu Hambím saBozkávamKvietok

prosím,když se řekne,upravené podle pergamena,co to znamená?Děkuji

Mám chybu,pergamana Hambím sa


Back to Top