Téma diskuse

PERNÍK - miska,pomoc :-)

Zdravím šikovné perníkářky Úsmev
moc prosím o radu. Chci upéct perníkovou misku,upekla na talíři,vše v pohodě. Jde mi o to,že ji potřebuji potřít vajíčkem zevnitř. Takže jsem po mírném zchladnutí sundala perník z talíře a samozdřejmě se mi to rozpadlo. Můžu nechat vychladnout a až druhý den studené potřít a dát na minutku do trouby?
Děkuji a přeji příjemný den.

Fórum: 

Perník sa ti po upečení rozpadol? Prekvapenie
Musíš mať asi veľmi riedke cesto.. Moje medovníky sú po upečení tvrdé a ešte sa mi nestalo, aby sa rozpadli. Potieram ich asi minútu po vybratí z rúry a všetko je v poriadku. Ten postup, ako ty navrhuješ, nemám vôbec odskúšaný, takže ti asi neporadím.. Smútok

Ja som piekla tiež na tanieriku z vonkajšej strany,ale nerozpadlo sa mi to-ak je riedke cesto,treba pridať múku. Horúce upečené cesto potieram asi po 2 min.po vytiahnutí z trúby a nechám vychladnúť na tanieriku z vnútornej strany.
Ak chcem natierať medovníky až na druhý deň,tak ich dám najprv do rúry a potom ich potriem žľtkom -to vyskúšané mám
Prajem veľa úspechov ObjímamObjímamObjímam

Děkuji za reakce,mě šlo o to potřít ten perníkový talíř zevnitř. Rozpadlo se mi to proto že jsem to sundala z formy-talíře horké.Byl to můj první pokus upéci něco většího.Jinak po zchladnutí mám perníčky jako kámen. A to je dobrý nápad,vyklopit do vnitřní strany talíře.
Děkuji děvčata,budu zkoušet dokud se nepovede Úsmev

Tak hotovo,na třetí pokus. Podruhé se mi rozlámala také,nechala jsem ji moc zchladnout a nešla sundat. Každý začátek je holt těžký Veľký úsmev
Ten perník se mi nerozpadl,spíš polámal když jsem to sundavala z talíře na kterém jsem to pekla Chichocem sa

Tanier treba dobre potrieť Cerou. MrkámMrkámMrkámMrkám Keď pečiem kazetky v celku,obalím si papierovú krabičku alebo aj kovovú dózu alobalom,ktorý potriem Carou a takto môže vychladnúť na forme ,nie je problém aby sa nadala vyklopiť

Když dopečeš perník, nech chvíli postát a ještě teplé zvedni z formy, ale zase vrať zpět, aby se perník na formu nepřilepil a nech vychladnout. Potom můžeš natírat

Děkuji za rady,budu se dál zdokonalovat,pár jich ještě popraská a budou šišaté :-))) Děkuji také Jance,vžy jsem potírala hned po vyndání z trouby,honem jsem pospíchala.Někdy jsem měla znát tahy štětcem. Janko píšeš že potíráš minutku po vyndání.Tak jsem chvilku počkala a pak potírala. Žádně tahy znát nejsou,krásně hladké.

Ja som sa tiež naučila na svojej chybe Chichocem sa som rada, že som pomohla Slnko

Zdravim kazdeho a pekny den prajem, ja by som sa chcela spytat o jednu radu. Ja by som chcela upiect krabicku z medovnika ale tvare srdca. Skusala som na tortovej forme, ale cesto sa my smzklo dole. Je niaka str. kde sa daju take pomocky na pecenie zohnat, alebo ako by som to mohla upiect.
Zatial dakujem. Kvietok

Ahojky já peču talířky normálně uvnitř,jako že perník dám do vymazaného talířku z toho francouz.skla,je to v pohodě,můžu po vyndání z trouby hned potírat vejcem.nechám chvíli stát,až jakoby trochu zchládne sundávám:)Misku naopak peču na otočené pomazané misce dnem vzhůru nebo někdy na potřeném alobalu.Zase po vytažení z trouby ihned potírám.

Martino díky,už jsem na to také přišla,talíř péct uvnitř a misku zvenku,ale trvalo mi to Hambím sa než mi to došlo,s tím talířem Hambím sa Na misku jsem zkusila dát máslový papír,šlo to krásně.


Back to Top