Téma diskuse

Smutek na duši

Zdravím všechny perníkářky. Zaregistrovala jsem se před týdnem, když jsem náhodou našla tyhle překrásné stránky. Týden koukám na tu nádheru a je mi čím dál smutněji. Tak tohle se nikdy nenaučím.
Jsem úplný začátečník. Spousty rad jsem vyčetla z vaší diskuze - perníky jsem vyzkoušela - docela se povedly(myslím upéct)ale to zdobení. I když jsem měla polevu docela hustou přesto se trochu roztekla. V nějakém časopise jsem kdysi četla,že se přidává trochu škrobu. Máte někdo s tím zkušenost.Prosím poraďte. A ještě něco: jak se dělá poleva na potření větších částí perníků a čím se to potírá - štětcem, nebo jen tak polít lžící. Moc děkuji za jakoukoiv radu.
Přeji všm krásný den a ještě spousty nádherných perníčů. Dafi

Fórum: 

Dafi, nesmutni. KvietokÚsmev Každá z nás nějak začínala. Já zdobila jako dítě s babičkou a před 3 lety jsem se k tomu vrátila a začala od nuly. Chce to praxi. Jestli poleva tekla, nebyla dost hustá. Ono se to nezdá, ale bílek polkne spoustu cukru, takže příště přidej. Nebo si kup královskou glazuru, ta se jen spojí s vodou a vyšlehá. Seženeš ji v cukrářských obchodech. ale prodávají jen po kile. Velké plochy se vylévají zředěnou polevou, ředí se vodou, můžeši i citronem, ale hrozí, že poleva zežloutne, jak tu některá psala. Nejdříve si linkou vyznačíš prostor, který chceš vylít, necháš zachnout a pak nanášíš řidkou polevu. Já dělám štětečkem, mám různé velikosti. Na ty velké plochy nanáším lžičkou a štetcem roztírám. Určitě to nevzdávej, je zde v diskuzi spoustu cenných rad, tak si je pročti a případně se zase zeptej. Začni s něčím jednodušším, jinak hrozí ztráta motivace - znám z vlastní zkušenosti. Chichocem sa Ať se ti daří Kvietok

Dafi já také začínala úplně od nuly.Doma jsme nikdy perníčky nepekli a zdobení jsem ani nesledovala.Až jednou před lety jsme zašli ke kamarádům a paní mě říká-podívej jak holky nazdobily a já zůstala jak solný sloup.Perníčky byly kouzelné.Hned jsem prosila o pár ale děvčatům se nechtělo.A tak jsem začala hledat recepty,rady,zkušenosti a po pravdě stále hledám.I když dnes mám i osvědčení pro učitelku medového pečiva-stále se ptám.Pokaždé někdo přijde s novým nápadem něco co je hodné obdivu a tak se ptám.Tak se ptej!A ať se daří. Hambím sa

Děvčata moc děkuji za rady a za optimizmus. Budu se snažit, ale určitě to nevzdám. Ještě jednou děkuji. Dafi. SrdceSrdceSrdceBozkávam

Jéé, dobrý den, tak jste se už zaregistrovala?? Vidíte, že jsem Vám dobře poradila Mrkám , tady se dozvíte plno rad a najdete inspiraci a nápady. Tak ať se Vám tu líbí Slnko Jo a škrob jsem do polevy dávala taky asi jednu malou lžičku, ale teď dělám polevu z bílků hodně málo, raději používám Královskou glazuru Áno A protože si tu všechny tykáme, takže "ahoj Dášo" Hambím saÚsmev

Leničko, děkuji za krásné přivítání. Včera jsem seděla před monitorem snad do 1 hodiny v noci.A jenom koukám, koukám a koukám. To co je tu k vidění já nikdy nesvedu. Ale jsem přímo nadšená. Tu královskou glazuru si seženu i když vůbec nevím jak se s ní pracuje. Ale snad tam bude návod a nebo budu hledat a nebo se ptát. Tak se měj pěkně a hodně zdaru. Dafi Bozkávam

Vítám Dafi ! Pokud jde o polevu, já přidávám na jeden bílek trošku na špičku nože práškové želé na dorty. Rozpustím v citronu a v páře nad varnou konvicí zahřeju a horké přidám do robotu do třeného bílku s cukrem. Mám s tím dobré zkušenosti. Věra ÚsmevÚsmevÚsmevÚsmevÚsmevBozkávamBozkávam

Tak jsem se děvčátka přechválila. Včera jsem pekla podle stejného receptu další perníky. Chtěla jsem našim klukům udělat zvonečky sestavené z koleček (formičky Teskoma). Už při válení těsta jsem zuřila. Těsto se trhalo a po upečení jsou perníky vrásčité jako kůra borovice. Ach jo,jo,jo. Plačem Nevím čím to je. Ty první byly pěkné, hladké i když to zdobení - no o tom nebudu vůbec mluvit. A tyhle ty - jsou jedlé, chutné, hned měkké ale jako dárek nepoužitelné. Ale stejně se nevzdám a až se uklidním budu zkoušet dál. Nevíte některá, čím to může být?
Mějte se a přeji vám všem príma práci. Dafi Bozkávam

mohlo být málo tuku, že se trhalo, nebo málo cukru, když byly zvrásněné...

Případně zkus i jiný recept, někdy se vyplatí jich vyzkoušet víc, a pak zůstat u toho, který nejvíc vyhovuje. SrdceSlnkoKvietok

Nezoufej Úsmev mě trvalo dva roky než jsem se naučila a vychytala techniku na rovné linky na mřížkování a pořád se taky mám co učit Úsmev Chce to pořád zkoušet a trénovat,chce to prostě dostat ten grif do ruky Úsmev Tak přeji hodně úspěchů a pevné nervy Veľký úsmev ty jsou taky někdy potřeba Veľký úsmev

Dík za povzbuzení, takže mám ještě nějaký ten čas. I když náš malý říká: "S tím se nezdob, to se sní i tak". Hlavně, že mu chutnají. Na nějakou tu vadu na kráse se nekouká.

Ahoj, vítám tě mezi námi. Než jsem vše vychytala, tak se náš pes stal závislákem na perníky.
Královská glazura je fajn nápad, dá se delší dobu uchovávat než bílky a je pořád stejná.
Přeji ti, ať se daří a vydrž!!! Chichocem sa


Back to Top