Téma diskuse

karobový prášek

Zdravím Vás medové panenky. Slnko
Nahlížím jen občas, perníčky peču pro radost svému okolí, vždy si při zdobení krásně odpočinu a přemýšlím, komu tím perníčkem udělám radost. Nejsem tak zdatná jako vy, ale pro mne je to voňavý relax.
Ráda bych se zeptala, zda jste některá zkoušela místo kakaa použít karobový prášek. Nemám s ním žádnou zkušenost, nic méně mne zaujal. V přírůčkách o něm píší, jako o dobré a zdravé náhradě kakaa. V příštím týdnu začínám s pečením, tak bych to chtěla zkusit. Ale tradice je tradice, tak nevím, jestli tím karobem neudělám spíš chybu. Co vy na to? Hambím sa

Fórum: 

Ahoj, já ze své zkušenosti raději dělám těsto tradičně, tedy s kakaem Úsmev Do těsta ho nejde tak moc, a nevím zda by karob těsto tak pěkně zabarvil.
Možná už s ním jiné perníkářky pracovaly,tak poradí více, nebo to zkus jen na malé dávce těsta a podle výsledku uvidíš-)
Pěkný večer-)

AHOJ ,JÁ JSEM SE JEŠTĚ S KAROBOVÝM PRÁŠKEM NESETKALA,K ČEMU TO JE?A NA CO SE POUŽÍVÁ?DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ Slnko

Taky ten prášek neznám, dávám pravé tmavé Holandské kakao . Slnko

Prekvapenie Karobový prášek jsou podle mně pomletý lusky Svatojánskýho chleba.
Do perníku místo kakaa bych ho nepoužila.
Občas jsem viděla ořechy máčené v karobu, místo v čokoládě.
Tak hodně zdaru při pečení a zdobení perníčků. Jana.


Back to Top