karobový prášek
Napsal uživatel Marťa1 dne 8. Říjen 2013 - 13:07.
Zdravím Vás medové panenky.
Nahlížím jen občas, perníčky peču pro radost svému okolí, vždy si při zdobení krásně odpočinu a přemýšlím, komu tím perníčkem udělám radost. Nejsem tak zdatná jako vy, ale pro mne je to voňavý relax.
Ráda bych se zeptala, zda jste některá zkoušela místo kakaa použít karobový prášek. Nemám s ním žádnou zkušenost, nic méně mne zaujal. V přírůčkách o něm píší, jako o dobré a zdravé náhradě kakaa. V příštím týdnu začínám s pečením, tak bych to chtěla zkusit. Ale tradice je tradice, tak nevím, jestli tím karobem neudělám spíš chybu. Co vy na to?
Fórum:
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Ahoj, já ze své zkušenosti
Ahoj, já ze své zkušenosti raději dělám těsto tradičně, tedy s kakaem
Do těsta ho nejde tak moc, a nevím zda by karob těsto tak pěkně zabarvil.
Možná už s ním jiné perníkářky pracovaly,tak poradí více, nebo to zkus jen na malé dávce těsta a podle výsledku uvidíš-)
Pěkný večer-)
AHOJ ,JÁ JSEM SE JEŠTĚ S
AHOJ ,JÁ JSEM SE JEŠTĚ S KAROBOVÝM PRÁŠKEM NESETKALA,K ČEMU TO JE?A NA CO SE POUŽÍVÁ?DĚKUJI ZA ODPOVĚĎ
Taky ten prášek neznám, dávám
Taky ten prášek neznám, dávám pravé tmavé Holandské kakao .
Karobový prášek jsou podle
Do perníku místo kakaa bych ho nepoužila.
Občas jsem viděla ořechy máčené v karobu, místo v čokoládě.
Tak hodně zdaru při pečení a zdobení perníčků. Jana.