Téma diskuse

Holky prosím potaďte

Větší plochu jsem natřela sněhem a po zaschnutí to mám hrozně popraskané. Nevím jestli jsem měla polevu moc řidkou nebo jsem jí dala velké množství, vypadá to hrozně. Dala jsem perník do trouby, aby se poleva hezky leskla, ale je to děs. Půjde to nějak zachránit nebo to můžu vyhodit? Co myslíte? Díky

Fórum: 

Jaká je to poleva, tradiční bílková, nebo královská glazura? Já myslím, že bílková poleva by popraskala kdyby byla hodně cukrová- tedy moc hustá. Já bych to nevyhazovala, udělej z toho plus- jako, že to má být - jako popraskaný ledový příkrov. Ono taky záleží na čem ta poleva je. Na srdci? Nějaká příležitost se najde- zhrzená láska - zimní příležitost až adventní, přidat hvězdičky- nehledě na to, že je to určitě dobré a leckdo to velmi rád spapá!!!!!!!!! BozkávamBozkávamBozkávamBozkávam

Ne, je to tím, že jsi to dala do trouby a poleva byla řídká. Voda se rychle odpařila. Lepší je schnout na suchu. Zkus to oškrábat, nebo přemalovat hustější polevou a uschnout na vzduchu. Bylo by škoda to vyhodit.

dávám taky do trouby,ale poleva musí být hustší a trouba mírnější.Suším asi na 70 a při otevřených dvířkách.Když je trouba moc horká a povyndání s perníkem manipuluješ,tak jak je perník změklý,tak poleva praská .,

ÁnoÁnoÁno

Dělám to jako Zoja, ale nechávám dvířka zavřená. Asi tak 10 minut, a pak to ještě nechávám na plechu chladnout, alespoň 15 minut si toho nevšímám, pak to svezu na linku a nechávám do úplného zaschnutí.

Víc stupňů trouba nechce, jednou jsem vytáhla perníky se "sopkama" Úsmev

Holky díky, jindy to do trouby nedávám, ale chtěla jsem, aby se obzvášť povedl. Je to na sobotní tatínkovi 75 narozeniny. Znovu jsem ho potřela,žádná nádhera, ale snad to ještě nějak zamaskuju.
Takže pro příště jsem zase trochu chytřejší - když do trouby, tak hustší polevu a pak nechat perník zaschnout. Díky moc, pak Vám ukážu co jsem s tím vyvedla Slnko

Tak jsem se zase něčemu přiučila. Sušení v troubě jsem kdysy dělala ale jen jednou, protože mi poleva potom opadávala. Pouštíte vzduch při sušení v horkovzdušné troubě????? Tenkrát jsem ji neměla, nemám zkušenost.Jak koukám je to dost používaná technologie, to sušení. Stále se mám čemu učit. Budu dělat zítra srdce k 60-tinám, tak nevím jestli budu mít odvahu to použít. ÚsmevÚsmevÚsmevÚsmev

Jednou jsem nutně potřebovala rychle usušit polevu(větší plochu) a tak jsem ji dala do trouby na 50 C na horkovzduch. Udělala se mi nádherně hladká a lesklá poleva. Od té doby to delám jenom tak. Jen to nesmí být na víc, protože pak poleva žloutne jako u bilkové pusinky Kvietok

Díky za radu!!!!!!!!!! SlnkoSlnkoSlnkoBozkávamBozkávamBozkávam

Italka Slnko , niekedy, keď je trúba moc teplá a medovník(väčší)je obliaty polevou,tak sa na nej urobia bubliny.Mne sa to stalo, keď som sa mala málo času na dokončenie.Potom som to po voľnom zaschnutí trochu oškrabala a znova natrela, ale už to nebolo ono.Tak si na tú trúbu dávaj bacha. BozkávamBozkávam

Ahoj prosím jsem tu nová a děláme veliké množství perníčků na Vánoce :-)Prosím čím to je že mi bílková poleva na perníčkách zažloutne Smútok děkuji


Back to Top