Téma diskuse

Řídká poleva na potah..

[img_assist|nid=11692|title=|desc=|link=none|align=left|width=640|height=480]Dobrý den,

mám dotaz kolem polevy na potah perníčků..Jak ji udělat,aby byla lesklá a jemná?
Já ji mám matnou a takovou hrubší,průhlednější[img_assist|nid=11691|title=matná potah.poleva|desc=Matná potah. poleva|link=none|align=left|width=150|height=113]..!Co dělám špatně,Děkuju za rady!

Fórum: 

Skúsené perníkarky hovoria, že je dôležitá kvalita moučkového cukru,preosiať ho, ďalej dôkladne vymiešať buď ručne, alebo hnetacími metličkami na min. obrátkach. Konzistenciaciu si vyskúšaj tak, aby sa pekne dala rozotrieť. Na obrázku nevidím, či si spravila kontúrové čiary, ktoré vlastne nepustia polevu a vytvárajú akúsi hranicu. Pozri si na you tube napríklad toto video od šikovnej a ochotnej podeliť sa LORNY www.youtube.com/watch?v=uG_R3SYYHa8
Nech sa Ti darí. Srdce

Podle mě je to řídká poleva, víc vodovější, stačí trošku přidat cukr a pak bude lesklejší.

No cukr přeseju vždy přes hustý sýtečko,ale i tak se mi tam zdály malinký krystalky :-(..možná zkusím i víc hustou,ale aby to pak šlo štětcem a nebylo jak kyt :-/..No vyzkouším..A kontury se přiznám dopředu nedělám,až pak po nanesení štětečkem..A děkuju za rady!

kontury to chce, jinak Ti to poteče kudy nechceš, ale poleva nemá být až tak tekutá, je lepší hustější. Není to cukrem, je to řídký.

Nejsem žádná hvězda a vylívané perníčky dělám málo. Ale tohle je opravdu nepovedená poleva. Připadá mi, že ten cukr máš ředěný jen vodou a vůbec neprosátý. To video v úvodním komentáři je výstižné, akorát si musíš najít české suroviny, protože já osobně jsem u nás povážský cukr nesehnala. Zkus koupit Korunní moučku nebo Extra jemný od TTD. V Tescu běžně dostupné. Oba však musíš znovu několikrát přesít přes jemné sítko. Dneska cpou do cukrů protihrudkující látky a ty dělají ty protivné krystaly. Dej si do misky bílek a cukr přisypávej. Míchej vařečkou nebo lžíci. V žádném případě nepoužívej šlehač! Polevu si nejdříve udělej do hustoty pro kontury. Až budeš mít kontury na pernících zaschlé, nařeď si polevu trochou citronové šťávy. Nesmíš ale moc! Když ji v misce zamícháš, musí sama během chvilky vyrovnat povrch do hladka a musí se ti povrch lesknout. Potom ji nanes lžičkou doprostřed na okonturovaný perník a něčím tenčím ji roztáhni směrem ke konturám. Vrstvu udělej trochu vyšší než máš kontury. A pak nech pořádně zaschnout!!!! Zkus a přihoď fotku Úsmev


Back to Top