Téma diskuse

Čím podsypávat perníkové těsto?

Ahoj perníkářky,
jdu si k vám pro radu. Čím podsypáváte perníkové těsto? Moukou nebo cukrem? Když dávám mouku, těsto pak tuhne a hůř se s odřezky pak pracuje, napadlo mě, že bych mohla použít cukr, tak jako u potahovací hmoty na dorty, máte někdo vyzkoušené?
Děkuji a přeji všem pevnou ruku při zdobení, jste všechny mojí inspirací!!!
ÚsmevBozkávamÚsmevBozkávamÚsmevBozkávamÚsmevBozkávamÚsmevBozkávamÚsmevBozkávamÚsmevBozkávam

Podsypávám moukou, cukr by při pečení karamelizoval a připejkalo by se to. A zahustil by těsto taky.

Podsypávej moukou,cukr se připaluje a jde vše do háje-ten báječný nápad už jsem měla na lineckém!Nejhorší bylo,že mě viděla maminka a vzala to jako skvělou věc-pekly jsme obě znova Plačem

Děkuji děvčata! Mrkám

Ahojik, pouzivam mouku, na podsypani a trochu i nahoru, at se testo nelepi na valecek. A pred vykrajovanim ometu vsechnu mouku,zespoda zeshora, tim ji v odrezkach zustane mene. A taky si nechavam trosku cerstveho testa zvlast, s nim nakonec smicham posledni odrezky.

Vyvaluju na silikonové podložce.Jen malinko popráším přímo na těsto,rukou jakoby rozetřu,rozválím a krásně jde vykrojit.Pak v těstu není tolik mouky a těsto je pořád vláčné. TlieskamTlieskam

Nejlepší je nepodsypávat ničím, silikonový váleček i podložka a není potřeba, pokud máš dobře vypracované těsto. Slnko Ať se daří

I když mám silikonový váleček i podložku,tak také těsto lehce pohladím omoučenou rukou.Ale jistě záleží také na složení těsta-receptů je spousta.A když vykrájím,vezmu odřezky a další kousek těsta a trochu promačkám v ruce a jedu dál. Mrkám


Back to Top