Téma diskuse

Jak udělat aby byl perník celý bíle nazdoben?

Dobrý den, už několik let peču perníčky,ale ještě jsem je nijak výrazně nezdobila, protože nám zrovna dvakrát to zdobení nechutná...ale tady jsou tak nádherné výtvory,že jsem se rozhodla že letos nějaké várky nazdobím, tak jsem se chtěla zeptat, jeslti mi můžete některá poradit, jak udělat aby byl např.kapr celý bílý a nahoře měl šupinky...já si myslím, že se to potře štětečkem tím sněhem, nechá zaschnout a na to namaluje pomocí pytlíku, ale nejsem ji jista, tak jsem se chtěla zeptat profíků, a ještě se chci zeptat, nejde to zdobení udělat tak, aby bylo tepelně zpracované..předem děkuji za odpověd Hanka
P.S. ještě se chci zeptat, jeslti pečení perníčků je volná živnost, nebo na to nemůže žl dostat každý.Nejsem vyučena v oboru ani příbuzném oboru..opět děkuji:-)

Fórum: 

Je to přesně jak píšeš. Nejprve si namaluju kontury a pakštětečkem nanesu trochu řidší polevu. Nechám zaschnout a pak domalovávám konturky a zdobím. Pečení perníků je volná živnost. SlnkoTlieskam

ikdyž by byly vedeny jen jako dekorativní?škoda, ach jo;-(

Tak jsem se na to koukala a skutečně to patří do volné živnosti. Já si to spletla s cukrařinou. Dekorativní perník patří k těm volným. Tak hurá do toho(clap) SlnkoTlieskam

jojojo,(rofl) mám radost že mám slzy v očích;-( a to nekecám..děkuji, že jste na to koukla..i mohla bych se zeptat, kdybych něco potřebovala poradit mohla bych se na Vás obrátit?díky Hanka

no jo, ale musela bych mít svoji dílnu a výrobnu,co?

Nemusela. Když je to bráno jako dekorativní - tudíž jakoby nejedlý tak se to dá dělat doma.

samé lepší zprvy, opravdu vám moc děkuji,mám mimčo,takže nemám moc čas někde zkoumat..zrovna mámzadělané na perník tak se už těším navečer, jak ho napeču..

Budeme se těšit na obrázek. ÚsmevMrkám

no tak dnesk a to napekla,ale chuť mě dvakrát nezaujala, zkusím počkat do zítra..asi se vrátím ke svému původnímu, jo a zkusila jsem jen tak z legrace růži jakou dělám na dorty a manžel mi ji snědl:-( takže z tohoto fota nic nebude..a furt mi nějak nejde abych je měla tmavé..hmm, příště asi dám na pomaštění víc barviček..nebo kakaa.

no tak dneska jsem absolutně nemohla najít konzistenci polevy, nějak mi to nejde. čím zdobíte?já si koupila v potřebách zá 14kč takový sáčet s uzounkou špičičkou a moc mi to nešlo a mám eště tubu také s úzkou špicou šlo to divně, asi si to zkusím doma udělat.

Já zdobím sáčkem a v poslední době takovým uzavíracím, celá pleáda velikostí se dá koupit v papírnictví. Tubu mám taky, ale ta se ucpává, protože to chce velice jemné přesévání a to i bílku:-)

Tak,tak,taky používám uzavíratelné sáčky,poleva v ních neosychá,dírku si v rožku ustřihnu podle potřeby.Když potřebuji jemné zdobení dělám si kournoutky s pečícího papíru.Co se týče polevy teď jsem si zkusila (medovníky SK)umíchat hustčí polevu a podle potřeby jsem kapkami horké vody ředila na potřebnou konzistenci.Celkem se dařilo:-) Abych pravdu řekla taky mi to někdy dělá problém udělat tu správnou polevu(sun) Hodně zdaru:-*

Dobrý den,
napíši Vám, jak zdobím já.
Kdysi jsem vyčetla, že na 1 bílek se dává 20-25 dkg mouč.cukru.
Pár kapek citronové šťávy.
Vymíchám v mističce lžičkou pěkně do běla, dám do obyčejného mikrotenového sáčku, ustříhnu růžek, aby protekla jen kapička a přesně do toho místa si udělám pěknou dírku kulatým párátkem.
Velká bude podle toho, jak tam párátko zanoříte hluboko.
Mám u sebe Tupperware misku ( je vzduchotěsná ), a tam si vždy odkládám sáčky s polevami, které momentálně nepoužívám( barevnými )
Snad Vám to trošku pomůže.(sun)
Je to konzistence na kontury.
Tak hodně úspěchů(blush)
Martina


Back to Top