Téma diskuse

hnětání těsta :)

Ahoj holky, včera jsem pekla perníky a těsto mi při válení dělalo šupinky a pak to bylo po upečení ošklivné, no tak mě při tom pečení napadlo, jestli se má správně před válením ten kus těsta prohnětat? Já ho vždy hnětám automaticky, ale prostě mě to tak napadlo... Veľký úsmev

Těsto prohnětu,rozválím a ještě rukou jakoby uhladím a vykrajuji.Možná pernikářky poradí líp. SlnkoSlnkoSlnko

Díky, brouk je vyřešený Úsmev Jsem ráda, že nedělám blbost, když těsto ještě jednou před válením prohnětu... Úsmev Dnes jdu dělat další, tak to ještě navíc zkusím rozválet přes freš folii, jestli to vůbec půjde...

Tak nakonec jsem vyzkoušela obě varianty a přišlo mi to stejné.
Přišla jsem ale na jednu vychytávku se kterou se s vámi podělím. - Když vyválené těsto otočíte naruby, mají pak perníčky sametově jemný povrch, ale nesmí být na té spodní straně žádná mouka ani trochu, aby to fungovalo. U velkých kusů mi to pak po natření neudělalo žádné puchýřky Pohoda nevím, jestli na to mělo i vliv, že jsem větší kusy udělala o něco tlustší? Jo a válím přímo na lince, jestli má i tohle vliv. Protože jeden a ten samý recept, těsto pokaždé trochu jiné, jedna várka a rozdíly při pečení a pod... a můžete přemýšlet čím to je a marně... Tak kdo bojujete s nepěkným povrchem a puchýřky, tak vyzkoušejte a pak dejte vědět :)
Jo a ta freš folie žádný efekt nemá Smútok

Také obracím těsto po vyválení spodní stranou nahoru, uhladím ještě rukou a vykrajuji.Někdy na kraji zbude mouka, ale to se při natírání vajíčkem po upečení stratí. Úsmev


Back to Top